16 mei 2014

Complete restyling Jo Mode te Lochristi (België)

De samenwerking tussen Jo Mode en Benschop gaat al flink wat jaren terug, in 1999 hebben wij voor het eerst een nieuw winkelconcept ontwikkeld en gerealiseerd voor de winkel te Lochristi in België. Na deze samenwerking volgden nog een tweetal succesvolle uitbreidingen aan de winkel. Onlangs werden wij weer benaderd door Jo Mode, met inmiddels een oppervlakte van ca. 1200m2, voor de complete restyling van de dames- en herenmode winkel.

De opdracht bestond uit het ontwerpen van een nieuwe opvallende gevel, het verbeteren van de routing, een aantal afdelingen totaal vernieuwen en andere afdelingen restylen, met als eindresultaat dat de gehele winkel een compleet vernieuwde en eigentijdse “look & feel” zou krijgen.

Om de routing te verbeteren waren een aantal ingrijpende aanpassingen aan het interieur noodzakelijk. Op strategische plaatsen werden “focal points” aangebracht en de zichtlijnen verbeterd. De geoptimaliseerde routing leidt de klant nu automatisch en ongedwongen langs alle afdelingen.

Iedere afdeling heeft door vormgeving, detaillering en zorgvuldig gekozen materialen zijn eigen karakter gekregen, passend bij het assortiment en passend in het totaalbeeld van de winkel.

De gevel is sterk vereenvoudigd, het aantal etalages werd teruggebracht tot één grote “kamer” waar voldoende ruimte is voor grote decorstukken om opvallende etalages te creëren. Een ander beeldbepalend element aan de gevel is de enorme koperen schijf met daarin gevat de entree.

Door deze ingrepen heeft Benschop aan de Antwerpseweg te Lochristi een opvallend project weten te realiseren.